Bestuur

"De Veiling met de Sluis is een verbindingsplek, ook met de rest van Nederland. Dat is toch heel inspirerend?"

Het bestuur van Stichting Veense Veiling bestaat uit:

  • Piet Dobbe, initiatiefnemer, bestuurslid, directeur van Dobbe Transport BV. (midden)
  • Richard de Jeu, bestuurslid, partner METRI, zelfstandig coach en mediator (links)
  • Peter Bakker, bestuurslid, directeur VINK Installatie Groep (rechts)

Piet Dobbe

"Samen met mijn neven Eric en Peter Dobbe ben ik de vijfde generatie Dobbe in ons familiebedrijf. Ooit transporteerden mijn opa en zijn broer Jan Dobbe, en de zonen daarna, groenten vanaf de Veiling. De veiling herbergt dus ook een deel van de geschiedenis van ons bedrijf en van veel andere bedrijven in ons mooie dorp." Roelofarendsveen ligt aan het Braassemermeer, een oude vaarroute tussen Gouda/Rotterdam en Amsterdam, deze route ging tot 1850 over Haarlemmermeer.

"De Veiling met de Sluis is een verbindingsplek, ook met de rest van Nederland. Dat is toch heel inspirerend?"

Richard de Jeu

Al van jongs af aan heeft Richard betrokkenheid bij de Veense Veiling aan het zuideinde. Met zijn vader die als bloemenhandelaar en tulpenproducent zijn eerste aan- en verkopen deed in het gebouw was hij op zaterdagen en in de schoolvakanties regelmatig te vinden op deze historische en voor de Veen economisch belangrijke plek. Later volgt de overstap naar het nieuwe veilinggebouw aan de Sotaweg waar ook een eigen 'box' in gebruik wordt genomen. Momenteel is Richard actief als Partner bij METRI (Fact Based Advisory) te Schiphol-Rijk en als zelfstandig coach en mediator. Naast Lionslid is hij tevens lokaal betrokken bij Stichting Zwemsupport Alkemade, lid van de Denktank Flower Innovation Center en tot voor kort lid van de Rabobank ledenraad.

Peter Bakker

VINK Installatie Groep is in 1921 opgericht aan het Zuideinde, schuin tegenover de oude veiling. Peter Bakker, zelf geboren aan de Witte Singel tegenover het sluisje, woont al zijn hele leven in nabijheid van de oude veiling.

Jaarrekening

Download hier de jaarrekening (2018) van Stichting Veense Veiling.

Download hier de jaarrekening (2019) van Stichting Veense Veiling.

Download hier de jaarrekening (2020) van Stichting Veense Veiling.